Bilder från Vespavandringen 1 september

  • By  admin
  • 6 september, 2009
  • Kommentering avstängd


Samling vid Gasklockorna kl 18
Så var det dags! Tisdagen den 1 september höll jag och Bigge tillsammans med Kultur & Fritid Gävle kommun, sommarens sista stadsvandring. På Vespa eller valfritt fordon skulle deltagarna få en vandring i konstens tecken. Paret Gerd och Östen var först på plats. De körde en modern Vespa från 1990-talet. Här möter de Börje Söder som kommer åkandes på sin Vespa från sent 1950-tal!


18 scooterister dök och och totalt var vi ca 25 personer som deltog i vandringen. Här har alla ställt upp sig vid gavlen av Stora Retorten, där Calle Bergström berättar om ett av de senast tillkomna offentliga konstverken i Gävle.


Calle Bergström från Gävle Konstcentrum berättade om Lisa Jeannin och Rolf Schuurmans Spöken som likt formade av gas tar sig genom väggarna på den stora retorten och ut på gasklockeområdet! Vi fick höra om hur konstnärerna inspirerats av föreställningen Amledo med Tomas Di Leva i huvudrollen, som spelats här för många år sedan. Och roliga anekdoter om när verken skulle monteras, underhållande!


Scootrarna från ett annat håll. Modeller från 1950-talet till idag var representerade!

Därefter åkte vi gemensamt till

Stadsdelen Öster, Rolfcarlwerner

Konstnären Rolfcarlwerner visade oss sunt i bostadsområdet Öster, där han hittills målat sex stora spraymålningar med motiv på människor och djur som bor i området. Totalt kommer 10-12 målningar att uppföras innan projektet är avslutat.
Scootrarna parkerade vid Näringsgatan där en man i kostym spelar kula.
Det nyrenoverade området har fått nya hyresgäster!
Ett förälskat par kysser varandra mellan träden. Rolf berättar hur platsen styrt motivvalet.
Här är det hundarna som står i fokus
Därefter åkte vi gemensamt till
Framme vid gamla tippen vid golfbanan. Här slingrar vi oss ner till ALAM – Avan Limbus Art Museum.
Gerd och Östen
Parkerade scootrar vid Hans Limbus Tjörneryds plats ALAM.
Bigge Svendsen berättade om ALAM och sedan Hans Limbus Tjörneryd själv, på perfekt lina från Brasilien, på ett väldigt spännande, roligt och underhållande sätt berätta om sina Vespaturer från Gävle med slutmål: Afrika!
Som en hyllning till Hans Limbus Tjörneryds ”Expedition Sweden – Africa” grävde vi i Gävle Scooters ner fem föremål vid den femte monoliten!
Foto: Dan Magnusson
I lådan som vi grävde ner låg föremål som representerade olika delar i Hans resa: en handske, en tom plånbok, tonfisk, ett par glösogon med endast ett glas och en bensinindränkt macka! Dessutom utnämde vi Hans Limbus Tjörneryd till livstids hedersmedlem i Gävle Scooters. Hans var rörd, i andra ändan telefonen.
Därefter åkte vi gemensamt till
Foto: Rolf Gustafsson
Carin Ellbergs Det femte elementet, som vi åkte fem varv runt och därefter officiellt upplöste Vespavandringen!
Tack alla som kom och gjorde stadsvandringen oförglömlig!
/ Micke Dunker och Bigge Svendsen, Gävle Scooters

Comments are closed.