Mayday 2010

Gävle Scooters säsongspremiär – Mayday 2010 – gick i år av stapeln den 15 maj.

Samling vid nya stamcaféet ”Sparven” på Nygatan.
Många hade inte riktigt vaknat ur vinterdvalan och andra inte riktigt fått ihop sina vinterprojekt men trots detta så kom var det tretton personer som slöt upp.
Tyvärr hade inte Magnus Rudberg riktigt hunnit få färdigt caféet, så vi kunde premärfika, men det kommer att bli ett fantastiskt ”hangout” när det blir klart. Oron var stor med regn dagen innan och på morgonen, men… lagom till samlingen kl.11 kom solen fram och sen fick vi en helt fantastisk dag.

foto: Dan Magnusson
Vi började som vanligt med en kort stadsrunda för att se om allt fungerade, och efter ca 100 m stannade den första scootern. Fyra personer kastade sig över den för att efter femton minuter konstatera att munstycket hade vibrerat loss – problem solved. Under tiden njöt vi andra av vårsolen framför Centralstationen.
foto: Dan Magnusson
Ny uppsittning och så fortsatte färden genom Gävle längs Kungsgatan och alla uteserveringar. Det bästa med att åka scooter är att alla leenden man möts av när man kommer åkande. Överallt vänder sig folk om och pekar och ler.
foto: Dan MagnussonVi fortsatte söderut mot Järvsta där vi svängde av mot Bomhus längs en smal skogsväg förbi hästar och kohagar. Därefter tillbaka in mot Gävle och Brynäs förbi Gasklockorna till Gävle varv och Briggen Gerda.
foto: Dan Magnusson
Vi ville gärna få till ett gruppfoto innan hon försvinner från stan. Kort rast och sedan bar det av mot Valbo med nyutslagna björkar och solen i ansiktet. Varmt och med riktig sommarkänsla.
Dagens första stopp var inplanerat till Valbo hembygdsgård där man hade öppet hus med marknad och veteranutställning, Vi var inbjudna och ställde upp våra Vespor bland de andra rariteterna.
Sedan bjöds vi på kaffe och nybakat fikabröd av Birgitta Gustafsson som bjudit in oss, något som blev väldigt uppskattat. Efter att ha fikat och beskådat de olika marknadsstånden var det dags att bryta upp igen och nu gick vägen via skogstigar och småbroar till Mackmyra Bruk och whiskydestilleri.

foto: Dan Magnusson

Ny paus för fotografering och sedan förbi golfbanan förbi Överhärde genom granskogen mot Hästbo. Sedan bar det hemåt via Hedesundavägen in mot staden och uppställning framför café Spegeln vi avslutade. Solen sken fortfarande och alla var helnöjda. Nu är vi igång och kör varje onsdag kl 18:00 från café Sparven på Nygatan 2. Alla scooterister är välkomna att åka med oss, det är bara att dyka upp!
foto: Dan Magnusson.
Categories: Mayday, Premiär, Träffar

Comments are closed.