Om Gävle Scooters

GÄVLE SCOOTERS BILDADES 16 MAJ 2009
Vi är ingen klubb i vanlig bemärkelse utan mer en sammanslutning av scooterintresserade i Gävletrakten. Långa och korta turer, fika, erfarenhetsutbyten och god stämning är kännetecknande för Gävle Scooters.

Det kostar inget att vara med – vi rekommenderar  istället alla att gå med i Svenska Scooterklubben. Genom SSK erbjuds förmånliga försäkringar och fyra gånger per år får man som medlem tidningen Scooteristen och ibland lite annat smått och gott!


KONTAKT MED GÄVLE SCOOTERS
Anders Lagerqvist är kontaktperson och honom når man på 070-582 52 66.


GÄVLE SCOOTERS PÅ FACEBOOK
Gilla vår sida www.facebook.com/gavlescooters


ATT KÖRA I KORTEGE
Enkla tips & råd vid gemensam landsvägsåkning, lånade från Visby Vespa Club.

1. Vi försöker hålla jämna avstånd mellan scootrarna. Avståndet ökar i direkt förhållande till hastigheten. Kör vi 50 km/h räcker 20-30 meters avstånd, kör vi 70-80 km/h är c:a 50 meters lucka lagom.

2. Varje fordon ansvarar för fordonet direkt bakom. Jätteviktigt! Om scootern bakom din sackar efter, eller rent av stannar, så skall du göra detsamma. På så vis slipper vi ”tappa svansen” när vi åker.

3. Avståndet mellan scootrarna avgör även hastighetsändringar. Vill du åka lite fortare så minskar du avståndet till Vespan framför, som i sin tur kör lite närmare sin framförvarande scooter. Se ditt närmande som en ”fråga” om tempohöjning, och avvakta respons från fordonen framför. På samma sätt kan du sänka tempot genom att öka avståndet till Vespan framför dig. Den uppmärksamme föraren framför sänker då naturligtvis även sin hastighet.

4. När vi stannar, gör vi det på ett trafiksäkert sätt. Det är lätt att vi skapar en ”scooterklump” som kan vara svår att passera för övriga trafikanter. En avtagsväg eller parkeringsficka är mycket bättre än landsvägen.

5. Ha kul!

Comments are closed.